Hrvatski šahovski savez – Obavijest o lažnoj stranici HŠSa i Skupštini HŠSa

Obavijest o lažnoj stranici HŠSa i Skupštini HŠSa

Viđeno: 1932

POŠTOVANI DELEGATI I ČLANOVI HŠS !

Tajnik Alojzije Janković nema pravo donositi nikakve odluke, već samo provoditi odluke Skupštine, Izvršnog odbora i predsjednika.
Tajnik ne može odlučivati o tome tko jest predsjednik a tko nije. Za to postoje ovlaštena tijela. To što je Gradska uprava odbila upisati novog predsjednika ne znači ništa do pravomoćnog rješenja Ministarstva uprave, jer nije osporena Izborna skupština. Stoga je činjenica što je on upisan i što ima pečat samo vrlo obvezujuća za njega. I unatoč tome ne može donositi odluke i tumačiti što je legalno a što nije.
Skupštinu je zakazala sama Skupština prilikom izbornog procesa 18. lipnja, što možete provjeriti u zapisniku i dodacima. Ta je Skupština odgođena sa 17. rujna na 3. prosinca. Skupštinu smo po zakonu dužni održati i donijeti Plan i program rada za iduću godinu. Ukoliko to ne učinimo, odnosno u koliko se delegati ne odazovu, to bi značilo da Savez više ne može funkcionirati sa svim posljedicama te činjenice.
Tajnik želi da bezvlašće i njegove zlouporabe traju još dovoljno dugo da zamete tragove rabota svoje i svojih pajdaša. Ne priznaje odluke Skupština, ne priznaje predsjednika, sam piše u FIDE i ECU protiv predsjednika i delegata, tvrdi da je smijenjeni predsjednik Josip Leko jedini predsjednik. Izruguje se Skupštini, zakonu i državi.
Službenu stranicu HŠS-a i administratora Sinišu Režeka su ovlastili i bivši i sadašnji Izvršni odbor a novu stranicu nije priznao nitko, već je ona rezultat rabote tajnika Alojzija Jankovića koji donosi odluke iako nema pravo donijeti nikakvu odluku. Ako želi nešto provesti neka dođe na Skupštinu i podnese izvješća. Njegovo ponašanje će biti predmetom istraga nadležnih službi. Možda mu pomognu njegovi moćni prijatelji a možda ga ostave na cjedilu da bi spasili sebe.
Poštovane dame i gospodo šahisti ! Postali smo slučaj samo zbog ponašanja tajnika Alojzija Jankovića. Na Vama, delegatima je da izvršite svoju dužnost i preuzmete odgovornost, jer će opstrukcija tajnika i onih delegata koji ne žele doći na Skupštinu zaprijetiti opstanku Hrvatskog šahovskog saveza.

Milan Brigljević, predsjednik HŠS-a