Hrvatski šahovski savez – HŠS – Registracija klubova i turnira u 2017.

HŠS – Registracija klubova i turnira u 2017.

Viđeno: 1826

Poštovani šahisti !

Registracija klubova će se obavljati kao i do sada od 1. do 31. siječnja. No, s obzirom da je na lažnoj stranici Hrvatskog šahovskog saveza objavljeno da se uz registraciju mora dostaviti virman o uplati, moramo Vam skrenuti pozornost da se ništa ne može platiti bez računa.

Registracija se mora poslati do 31. siječnja  ali plaćanje se obavlja po ispostavljenom računu i to s rokom plaćanja 31. travanj 2017. To stoga što se klubovi prva tri mjeseca financiraju kroz privremeno financiranje a financiranje po ugovorima kreće uglavnom od travnja.

Plaćanje turnira se obavlja po istom principu. Nakon prijave turnira i slanja izvješća, HŠS je dužan poslati račun s rokom plaćanja od 15 dana.

Plaćanje kotizacije se obavlja na isti način. Klubovi se prijavljuju na natjecanje a HŠS je dužan poslati račun za kotizaciju s rokom plaćanja od 15 dana.

Hrvatski šahovski savez je dužan izračunati iznos za članarinu za klubove, za turnire te za kotizaciju klubova i poslati račun klubovima koji plaćaju tek po ispostavi računa i potvrdi svojih obveza.

Ovo je jedini zakonski način plaćanja a sve ostalo je izmišljotina našeg tajnika Alojzija Jankovića. Na računu moraju pisati svi potrebni podaci za plaćanje pojedinog kluba, kao i proračun obveza. Klubovi nisu dužni proračunavati svoje obveze, već to mora činiti onaj tko ispostavlja račun – HŠS.

Iz evidencije računa će se jasno vidjeti tko je platio članarinu a tko nije, jer do sada smo imali slučajeva da neki klubovi nisu izvršili svoje obveze a računi za iste nisu napisani. Na ovakav način će se spriječiti sve zlouporabe i poštovati zakonske obveze bez privilegija za neke, kao do sada.

Plaćanje bez računa se ne računa !

Predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza Milan Brigljević

Registracija