Hrvatski šahovski savez – HŠS – Dopuna o registraciji 2017.

HŠS – Dopuna o registraciji 2017.

Viđeno: 1200

Poštovani šahisti !

Kao što sam Vas ranije obavijestio, NISTE DUŽNI PLATITI ČLANARINU DOK NE DOBIJETE RAČUN I TO S ROKOM PLAĆANJA DO 30. TRAVNJA. (Odluka o registraciji objavljena na stranici HŠS-a)

Hrvatski šahovski savez je dužan štititi interese šahista i klubova. Kako je u prva tri mjeseca na snazi privremeno financiranje, HŠS ne može natjerati klubove u financijsku propast.

HŠS NE MOŽE PRIJETITI KLUBOVIMA ZBOG KASNIJEG PLAĆANJA. U pitanju je odluka predsjednika. Tajnik ne može donijeti drugačiju odluku. TAJNIK NE MOŽE DONIJETI NIKAKVU ODLUKU – ON JE TEHNIČKA OSOBA KOJA PROVODI ODLUKE A NE DONOSI IH.

Prema tome, s obzirom da je registracija u tijeku, klubovi se mogu pozivati samo na odluku predsjednika objavljenu na službenoj stranici Hrvatskog šahovskog saveza. Nisu obvezni  poštovati nikakve nezakonite naputke tajnika.

Tajnikov naputak je nepravilan i nezakonit. Nitko nije dužan plaćati unaprijed i bez računa.

Tajnik želi sakupiti novac, kako bi ga mogao potrošiti na zatvoreno prvenstvo Hrvatske, odnosno i na sebe, između ostalih. Zato mu se žuri da prikupi novac što prije.

Klubovi se ne mogu sankcionirati  ako postupe po mom naputku.  Na klubovima je da odluče kako će platiti. Ako dobiju račun sa rokom plaćanja prije 30. travnja 2017. mogu ga vratiti i tražiti novi. Tajnik ne odgovara na upite, ne javlja se na telefon jer očigledno ne provodi radno vrijeme na radnom mjestu. Klubovi i pojedinci se obraćaju meni i ovim putem ponavljam obavijest o registraciji za 2017. godinu.

U prilogu je obrazac za registraciju za 2017.

obrazac-2017-registracija

Milan Brigljević