Hrvatski šahovski savez – Zadnja obavijest….

Zadnja obavijest….

Viđeno: 1503

POŠTOVANI ŠAHISTI !
Stanje u Hrvatskom šahovskom savezu je kulminacija zlouporaba, proganjanja onih koji drugačije misle, nerada i gluposti.
Skupština HŠS je prihvatila izvješće o radu i financijsko izvješće za koje je i sam tajnik rekao da nije dobro.
Skupština HŠS je prihvatila financijski plan za 2017. godinu u kojem je nagradni fonda zatvorenih prvenstva Hrvatske povećan za 50.000,00 kuna iako su dugovi prema reprezentativcima, povjerenicima i drugima ogromni. Tajnik radi na vlastitoj koristi.
Naravno, počelo je proganjanje svih koji drugačije misle, pa je tako odbijeno rejtingiranje turnira ŠD Siska koji su sudili suci koji su platili sudačku članarinu Hrvatskom šahovskom savezu i ne žele biti članovi Hrvatske udruge šahovskih sudaca. Prijeti se stegovnim prijavama klubovima, silom se želi ušutkati glas javnosti i istine .
Tajnik je samostalno donio odluku da se svjetsko prvenstvo za mlade neće podupirati, odnosno da neće platiti vođu puta-trenera iako za takvu odluku nema podloge. Važno je da ima sredstava za njega i njegove prijatelje.
Izabrano je rukovodstvo u kojem su i dva člana bivšeg upravnog odbora koji je upropastio budućnost Hrvatskog šahovskog saveza. Jedan je čak i dopredsjednik iako je izravno sudjelovao u prikrivanju izvješća i prijevari skupštinara.
Ti ljudi nastavljaju s netransparentnim poslovanjem i zlouporabama. Za organizaciju natjecanja nema javnog natječaja. Kup ponovo organizira bivši član IO (koji je sudjelovao u odlukama koje su potkopale HŠS ) u Lošinju , prva juniorska liga ide u Filip Jakov što je pod izravnom ingerencijom Zagrebačkog šahovskog saveza. Ne zna se tko je donio te odluke i po kojem postupku.
Čak je i inkriminirano rukovodstvo HŠS raspisivalo barem polujavne natječaje. Novo rukovodstvo ne želi ni ta ograničenja. Javnost rada ne žele dopustiti ni pod koju cijenu.
Poštovani šahisti !
Vaši delegati su odbili podržati najboljeg kandidata za predsjendika HŠS gospodina Davorina Bubalovića, uglednog liječnika s vlastitom ordinacijom, FIDE majstora, iznimno poštenog s velikim potencijalom da osigura znatna sredstva iz donacija i sponzorstva. Podržali su drugog čovjeka koji će dati potporu ovakvom (ne) radu, koji ima zadaću pokriti nezakonitosti i zlouporabe, provoditi progon onih koji drugačije misle.
Rezultat je Hrvatski šahovski savez koji se pretvorio u Levijatana, čudovište koje smo sami stvorili a sada uništava zadovoljstvo i radost bavljenja šahom. Uništava sustav rada s mladima, uništava potporu razvoju mladih, uništava potporu razvoju ženskog šaha i očito postoji samo s jednom svrhom – da osigura što bolji i ugodniji život onima koji su ugrabili plaće i položaje. Čak ne podržava ni sve vrhunske igrače već samo neke .
Unatoč tome što je tajnik prevario skupštinare i nije prijavio Skupštinu od 23. travnja 2016. godine , što nije stavio na raspravu žalbu na natječaj kojim je izabran na dnevni red sjednica bilo koje Skupštine, što je zlorabio položaj i ovlasti na svakom koraku, što je svoje tajničke dužnosti sveo na dva sata dnevno kad ga se (uz puno sreće) može dobiti na telefon i to samo kada nije na nekom natjecanju, za novo rukovodstvo je odličan izbor.
Mogu Vam samo poručiti da sam se borio koliko sam mogao. Bez Vaše potpore dalje ne ide. Dok Vi birate delegate kojima je važniji osobni interes nego interes Vaših klubova i saveza, nište se neće promijeniti.
Opstanak i budućnost Hrvatskog šahovskog saveza sada je u Vašim je rukama.

Milan Brigljević