samo crochess
Dokumenti Hrvatskog šahovskog saveza
   
» STATUT Hrvatskoga šahovskog saveza    
» REGISTRACIJSKI PRAVILNIK    
» REGISTRACIJA klubova za 2013. godinu    
» REGISTRACIJA turnira za 2013. godinu    

» PRAVILNIK o ekipnim natjecanjima Hrvatskog šahovskog saveza PDF
» PRAVILNIK o pojedinačnim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza PDF  
» PRAVILNIK šahovskih natjecanja u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza PDF  
» OBRAZLOŽENJE Pravilnika 2009.    

» PRAVILNIK o radu Povjerenika
» ZAPISNIK Natjecateljske komisije - pojašnjenje dvojne registracije    

Na svojoj sjednici 19. siječnja 2009. Upravni odbor HŠS-a donio je važne odluke vezane uz natjecanja koja organizira Hrvatski šahovski savez    
     
Upravni odbor Hrvatskog šahovskog saveza je na sjednici održanoj 5. srpnja 2010. godine razmatrao prijedloge vezane za unapređenje rada Hrvatske udruge šahovskih sudaca, te je donio zaključke u svezi suđenja natjecanja koja organizira Hrvatski šahovski savez te ostali organizatori turnira. Opširnije    
     
» Pravila šaha FIDE - primjenjuju se od 1. srpnja 2009. PDF  
» FIDE transferi (Pravilnik FIDE o registraciji i prijelazima igrača te pravila o ispunjavanju uvjeta za sudjelovanje na natjecanjima FIDE. Pravilnik se primjenjuje od 1. srpnja 2010. godine.)    

   
Obilježavanje 100. obljetnice osnivanja Hrvatskoga šahovskog saveza    
Svečana sjednica povodom 100. obljetnice osnivanja Hrvatskog šahovskog saveza održana je u hotelu Four Points u Zagrebu 12. svibnja 2012. Program: uvodna riječ predsjednika HŠS Stjepana Šturlana, pozdravni govori gostiju i uzvanika, dodjela priznanja. Voditelj Branko Uvodić, glazba Dalibor Prochazka.    
| Dobitnici priznanja | Čestitka Predsjednika RH-e dr. Ive Josipovića PDF |    
DVD "Šahovski glasnik 1925.-2011."    
Prigodom 100-te obljetnice postojanja, Hrvatski šahovski savez na dan osnivanja 12. svibnja izdao je DVD "Šahovski glasnik 1925.-2011." na kojem su u digitalnom obliku svi brojevi Šahovskog glasnika od 1925. godine do danas.    
Prva hrvatska šahovska marka    
Krajem studenoga 2011. Hrvatska pošta objavila je program izdavanja prigodnih poštanskih maraka u 2012. godini. Na prijedlog HŠS-a prigodnom markom obilježena je i 100. obljetnica osnutka Hrvatskoga šahovskog saveza. Marka je puštena u promet 12. svibnja 2012., upravo na dan osnutka Saveza. Marka ima isključivo šahovsko značenje. Tiskana je u arku od 9 maraka s privjeskom, a prati je prigodna omotnica i prigodni žig.    
Izložba Hrvatskoga šahovskog saveza    
Povodom 100. obljetnice osnivanja i djelovanja, Hrvatski šahovski savez u suradnji s Hrvatskom poštom, te Filatelističkim društvom "Poštar" iz Zagreba i Hrvatskom filatelističkom akademskom zajednicom organizirao je izložbu s prikazom djelatnosti Hrvatskog šahovskog saveza i šaha u filateliji. Izložba je održana u Zagrebu u Izložbenoj dvorani Hrvatske pošte, Jurišićeva 13 u vremenu od 30. listopada do 13. studenoga 2012. Predstavljena je i poštanska marka izdana povodom 100. obljetnice Hrvatskog šahovskog saveza.    
| Otvaranje izložbe |    
 Odlikovanje Predsjednika RH dr. Ive Josipovića Hrvatskom šahovskom savezu    
Povodom Dana neovisnosti Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović uručio je odlikovanje Hrvatskom šahovskom savezu - Povelju Republike Hrvatske za promicanje šaha u zemlji i inozemstvu prigodom 100. obljetnice osnutka i djelovanja. Odlikovanje je primio predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza Stjepan Šturlan, koji je predsjedniku Josipoviću uručio knjigu "Stoljetna spomenica", DVD "Šahovski glasnik 1925.-2011." i prvu šahovsku marku na prigodnoj dopisnici sa žigom izdanu prigodom obilježavanja stote obljetnice.    
| Ceremonija dodjele odlikovanja    
 "NAGRADA HOO-a - MATIJA LJUBEK" HRVATSKOM ŠAHOVSKOM SAVEZU    
Hrvatski olimpijski odbor je povodom velikog dana hrvatskog sporta Hrvatskom šahovskom savezu dodijelio najviše priznanje - nagradu za životno djelo u oblasti sporta "Nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora - Matija Ljubek" u 2012. godini. Nagradu je primio predsjednik Saveza Josip Leko.    
| Fotografije nagrade HOO-a |